Trompetles in Zeewolde

3 jaar geleden ben ik begonnen met trompetlessen bij Henk Buurman. Ik heb een brede muzikale achtergrond, heb ooit een trompet aangeschaft, maar er eigenlijk vrij weinig mee gedaan. Bij Henk was ik direct in goede handen. Henk schat je snel op waarde en past daar het lesniveau op aan. Hij heeft snel door waar je vaardigheden lukken en waar ze nog verbetering kunnen gebruiken en levert zo les-op-maat. De lessen volgen meestal de structuur van een lesboek, maar er is daarnaast altijd (veel) ruimte voor een eigen vraag, inbreng of wens. Henk vraagt hier ook altijd specifiek naar, zodat je zelf ook inbreng hebt in wat je leert of wilt leren.

Het doornemen van de lesstof (Horen, Lezen, Spelen) kan wat schools overkomen, maar Henk weet bij elk soort muziekstuk de puntjes op de ‘i’ te zetten. Naast  het ‘spelen’ van de composities is er nl. altijd aandacht voor details. Timing, aanzet, zuiverheid, klank, elk aspect hoeft en kan niet altijd perfect zijn, maar krijgt wél aandacht. En alles onder het motto: ‘Kan het makkelijker?’ Hoe speel je zo soepel mogelijk, hoe overbrug je lastige ritmes, ademhalingsmomenten of aanzetten. Training in ademhaling zijn daarbij een vast onderdeel van de les. Voor een blaasinstrument heb je nogal wat lucht nodig, dus dat is niet zo gek en brengt je ook veel speelgemak.

Hoewel klassiek geschoold is er in de les en ook binnen de methode veel ruimte voor allerlei stijlen. Bij bepaalde oefenstukken worden vaak tips van muzikanten, uitvoeringen of ensembles aangereikt om het ‘gevoel’ van de muziek te kunnen ervaren. In het spelen wordt hier ook echt aandacht aan besteed. Wat doet een stuk met je? En hoe kun je dat, met jouw vaardigheden overbrengen. De mogelijkheden om samen te spelen met andere leerlingen wordt vanuit de muziekschool in Zeewolde waar mogelijk enthousiast benut, iets wat ik zelf ook enorm waardeer. Kortom: ik heb ontzettend veel plezier in mijn trompetlessen door het brede scala aan techniek- en muziekstudie dat voorbij komt!

Call Now Button