De eerste schreden in de blaasmuziek maakte ik op 9 jarige leeftijd in een klein fanfare orkest, eerst op althoorn en later op cornet. Tijdens mijn militaire diensttijd in Nijmegen had ik het voorrecht om mee te kunnen spelen in het Tamboerkorps van de Koninklijke Luchtmacht, onder leiding van Ruud Böhmer. De vele optredens in binnen- en buitenland zorgden voor veel speelervaring en hebben een blijvende muzikale indruk achtergelaten.

Foto: Hen van Dijk. Henk in actie tijdens  een concert van het Muziek Collectief Bodegraven

Tijdens mijn vakstudie in Arnhem speelde ik in het conservatorium harmonieorkest, in het koperensemble en deed mee aan presentaties en concerten. In die tijd speelde ik ook in de Recreation Rhythm Kings, een 20-er jaren Jazz Orkest onder leiding van Tom Faber en Leen van Assendelft. Dat combineerde ik met een 60-er jaren dansorkest, waardoor ik veel speelervaring opdeed.

Verder speelde ik 20 jaar in Het Wagenings Symfonie Orkest onder leiding van Cees Mobach. Daar speelde ik veel grote symfonische werken en vaak ook  minder bekend repertoire voor koor en orkest. Onvergetelijk waren de concerten in de Johannes de Doperkerk in Wageningen, de Beurs van Berlage in Amsterdam en de kroon op dit alles in het Concertgebouw in Amsterdam met het Requiem van Sgambati in het jubileumjaar 1993. We hebben prachtige, sfeervolle concerten gegeven maar absolute topstukken waren: de Carmina Burana van Orff, Gloria van Puccini, het Requiem van Fauré, Förklad Gud van Larsson, Cantata Ecologica van Steven Hoogenberk en het Coronation Anthem van Händel.

Ik combineerde het symfonische werk met baroktrompet. Na mijn studie Aantekening Kamermuziek in Den Haag en de akte Uitvoerend Musicus Baroktrompet bij Friedemann Immer in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium, werd ik steeds meer in het free-lance barokcirquit opgenomen. Dat resulteerde in samenwerking met ensembles zoals de Domcantorij in Utrecht, Het Nederlands Bach Ensemble in Utrecht, Concerto 91, Florilegium Musicum en Il Concerto Barocco.

Als free-lance (barok)trompettist verleende ik mijn medewerking aan barokensembles, kerkconcerten of als solist met piano, orgel of ensemble. Ik maakte daarbij gebruik van zowel het moderne instrumentarium als kopieën van barokinstrumenten.

Sinds 2015 ben ik minder uitvoerend bezig en richt ik me hoofdzakelijk op het lesgeven (trompet-ensemble/leerlingen concerten/ensembles dirigeren) en het coachen van musici met betrekking tot podiumvrees, houding- en ademklachten.