Hartelijk welkom bij Scuola di Tromba voor je trompetles!

Scuola di Tromba is sinds 1986 de privé praktijk voor trompetles in de regio. Vanuit heel Nederland komen amateurs en profs naar de praktijk voor de unieke combinatie van trompetles en Training Adem en Ontspanning ter voorbereiding van auditie, examen en/of concert.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Trompet leren spelen

Trompet spelen gaat natuurlijk niet vanzelf. Het is een koperen blaasinstrument en dus zullen we ons gaan toeleggen op het effectief leren blazen. Daarvoor moeten we makkelijk kunnen ademen en dat is het meest effectief vanuit een houding zonder overbodige spanning, met een vloeiende adembeweging over de hele romp. Van daaruit ontwikkelen we de ademsteun. Hierbij gebruiken we oefeningen uit de methode Adem en Ontspanning. Vanuit deze basis gaan we muziek maken en trompet leren spelen.

De privé-praktijk wordt geleid door Henk Buurman.
Henk Buurman is trompettist, dirigent en ademhalingsspecialist.

In overleg kun je kiezen voor individuele lessen van 60, 45 en 30 minuten. Bij voldoende aanmeldingen en bij voldoende niveau zijn ook groepslessen mogelijk. Neem een proef trompetles om te zien of  de trompet iets voor je is en of mijn lesstijl je bevalt. Voor een proefles wordt het standaard lestarief van 30, 45 of 60 minuten in rekening gebracht.

Bij mij in de lespraktijk krijg je alle mogelijkheden om jezelf met de trompet te ontwikkelen. Geen verplichte examentrajecten of concert-/marcheerverplichtingen maar alle aandacht voor jou!

Voor meer informatie over de lessen, aanschaf van het instrument of de techniek van het spelen, neem gerust contact met mij op.

Trompetles voor beginners

Beginners starten met eenvoudige houding- en ademhalingsoefeningen. We leren hoe we onze lippen kunnen laten trillen met en zonder mondstuk en leggen zo de basis voor de klank.
Na deze voorbereidende technische fase, stellen we samen een lijst op van bekende liedjes, die we op het gehoor gaan instuderen. Dit is de zogenaamde auditieve methode. Spelenderwijs wordt zo het instrument verkend, maar wordt er ook direct muziek gemaakt. Langzamerhand wordt dan het noten lezen en alles wat daarbij komt kijken ingepast door middel van lesboeken met meespeel cd’s. Dat is liedjes en oefeningen spelen met je privé band thuis!

Optreden

Als de eerste liedjes goed lukken, mogen de leerlingen optreden bij de podiumavonden van de Stichting voor Muziek- en Dansonderwijs in Baarn, de uitvoeringen van de Muziekschool Zeewolde en het Muziek Collectief Bodegraven. Dit kan samen met de leraar, met meespeel cd of met andere leerlingen in een ensemble zijn. De muziekavonden vinden in Baarn plaats in het NPB kerkje in de Kampstraat in Baarn, bij Muziekplaza in Zeewolde en het Evertshuis in Bodegraven. Alle muziekscholen in bovengenoemde lesplaatsen geven regelmatig uitvoeringen. Zo kun je laten horen wat je geleerd hebt en iedereen er een plezier mee doen!

Kwaliteit

Het lesprogramma is opgezet volgens de richtlijnen voor de muzikantenexamens A B C en D van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, het LKCA. Gemiddeld kunnen leerlingen, afhankelijk van hun mogelijkheden en inzet, elke twee a drie jaar examen doen voor een landelijk erkend diploma. Dit is afhankelijk van de inzet en de mogelijkheden. De kwaliteit van de lessen staat voorop. Leerlingen doen examen als ze er aan toe zijn. Als je geen diploma wilt halen is dat natuurlijk ook prima. Het gaat om het plezier in de muziek en het trompetspelen. Dat staat bij mij altijd op de eerste plaats.

Trompetles voor gevorderde leerlingen

Deze leerlingen krijgen een lespakket dat aan hun individuele wensen tegemoet komt. Eerst inventariseren we wat de problemen en/of wensen zijn. Vervolgens wordt er een lesprogramma op maat samengesteld met 1 of meer duidelijke lesdoelen zoals:

 • Basistechniek: ademtechniek, klank, register en uithoudingsvermogen. Het aanpakken van een hoog adempatroon is een veel gehoorde hulpvraag.
 • Met name voor beginners het spelen uit lesmethoden met meespeel cd, voor gevorderden het uitbreiden van etude materiaal.
 • Studieprincipes voor het studeren van orkestpartijen van het orkest of vereniging waar je speelt.
 • Het werken aan solostukken en/of duetten.
 • Voorbereiding voor auditie of concert: podium presentatie, muzikaal/technische voorbereiding, ontspanningstechniek

Trompetles voor zeer vergevorderde leerlingen, muzikanten en professionals

Veelal komt deze doelgroep met specifieke wensen en klachten zoals auditievoorbereiding, eindexamen conservatorium kandidaten met adem- en spanningsproblemen met betrekking tot podiumvrees naar de praktijk in Soest. Als gediplomeerd therapeut gebruik ik de Training Adem en Ontspanning in de aanpak van dergelijke situaties en problemen. Zie hiervoor ook de informatie over Adem en Ontspanning op deze site.

Trompetles voor gepensioneerden

Bent u gepensioneerd en op zoek naar een nieuwe hobby? Trompetles is ideaal voor uw adem ontwikkeling en conditieverbetering. Bovendien leert u een hele nieuwe muziekwereld kennen. In de les wordt veel voor- en samengespeeld. Bij voldoende vorderingen kunt u deelnemen aan de podiumpresentaties in Baarn, Zeewolde of Bodegraven. Dat is geen verplichting maar een mogelijkheid om gezellig samen te spelen en medemuzikanten te leren kennen. Zie de foto’s (van mijn hand) op de website van Muziek en Dans Baarn: klik op de link in de gele kolom hiernaast.  Neem een proefles om het zelf te ervaren!

Trompetles voor mensen met COPD

COPD staat voor Chronisch Obstructieve Longziekten. Huisartsen en longartsen verwijzen vaak door aangezien trompetspelen de longfunctie kan verbeteren en muziek altijd een fijne manier blijft om je energie in uit te leven. Zie hiervoor ook de site van het Longfonds; www.longfonds.nl   Als gediplomeerd Adem- en Ontspanningstherapeut kan ik je hierbij gericht en effectief begeleiden. Met oog voor de (on)mogelijkheden gaan we samen aan de slag!

 

Nog geen instrument maar wel graag willen beginnen?: in de proefles kun je een trompet van mij uitproberen, Ik adviseer je graag voor een instrument met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Voor meer informatie: lees de reviews , Google naar Scuola di Tromba en hoor wat klanten vinden.

En neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

 

 

Locaties

Trompetlessen kunnen worden gevolgd op de volgende locaties:

 • Soest (Utrecht)
 • Bodegraven (Zuid-Holland)
 • Zeewolde (Flevoland)
 • Baarn (Utrecht)

Lesprijzen

Lesprijzen seizoen 2023 – 2024

 • 30 minuten: € 24,50
 • 45 minuten: € 36,75
 • 60 minuten: € 49,-

Als je lid wordt van een muziekvereniging waar ik lesgeef, heb je recht op 25% korting op het lesgeld als jij of je kind mee gaat spelen in het opleidingsorkest.  Het gaat om de orkesten PVO in Soest en Crescendo in Baarn.

De lesprijzen zijn inclusief 21% btw.

Externe links